Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Gewicht in wijn | Stan Huygens Journaal | De Telegraaf
Datum: 23-12-1981
Sinds maandagavond is Ine Droogh haar gewicht in wijn waard. Ine, van het restaurant de Graaf van het Hoogveen in Noordwijk aan Zee, won de nationale wedstrijd voor de mooiste wijnkaart. Ine arriveerde wat laat in het Amstel-hotel, waar in de mooie Spiegelzaal de prijsuitreiking door prins Bernhard plaats vond. Onmiddellijk ging het gerucht, dat ze nog razendsnel iets was gaan eten om wat zwaarder te zijn op de grote weegschaal, die was opgesteld. Want Ien is maar een heel kleine frêle verschijning en ze had haar gewicht in Giscours-wijnen gewonnen. De organisatoren hadden een koopje aan haar. ChinaHet idee van het instellen van de Cep de Giscours is van de heer Pierre Tari, eigenaar van het vermaarde Château Giscours, een 3me Grand Cru Classé Margaux. De heer Tari is ook zo´n beetje reizend ambassadeur van de grote cru´s uit Bordeaux en bezocht onlangs nog op uitnodiging het immense China. Je vraagt je af wat het voor zin heeft om nog zoveel publiciteit te maken voor de topwijnen uit Bordeaux. De productie kan toch niet uitgebreid worden en ze vinden nu al overal aftrek. Het vergroten van de vraag kan uitsluitend prijsverhogend werken. En dat is ook juist de bedoeling, zo hoorde ik. |
"Want ik ben er heilig van overtuigd dat onze wijn in de toekomst veel duurder zal moeten worden, willen wij de kwaliteit kunnen handhaven. Zorg ik niet voor nieuwe afnemers die die prijs op kunnen brengen, dan moet ik mijn kwaliteit aanpassen aan de economische realiteit. En dat wil ik voorkomen. Wij willen ten koste van alles op hetzelfde niveau kunnen doorwerken" zo vertelde mij de heer Tari openhartig. PRINS BERNHARDHij bemoeit zich overigens in het geheel niet met de beoordeling van de ingezonden wijnkaarten. Dat deed een onafhankelijke Nederlandse jury, waarvan ik ook de eer en het genoegen had deel uit te maken, onder voorzitterschap van Hubrecht Duijker. Op de bekroonde wijnkaart van Ine Droogh-Goossens komt zelfs Giscours in het geheel niet voor. Dat zal straks wel veranderen, want Ine kreeg 3 kistjes plus nog 4 losse flessen, zoveel bleek zij te wegen. Prins Bernhard overhandigde haar de gestileerde wijnrank en genoot inmiddels zelf een goed glas Giscours 1976. Uitstekend, maar iets te jong. Over drie jaar smaakt hij nog veel beter. Er werden ook nog een aantal eervolle vermeldingen uitgereikt, waarbij de heer Tari - tot groot genoegen van de Prins - de grootste moeite had de moeilijke Nederlandse namen uit te spreken. |
Auteur: Thomas Lepeltak | De Telegraaf | Stan Huygens Journaal